Hvem Er Vært For Den Græske Festival I Barcelona

Hvem Er Vært For Den Græske Festival I Barcelona
Hvem Er Vært For Den Græske Festival I Barcelona

Video: Hvem Er Vært For Den Græske Festival I Barcelona

Video: Hvem Er Vært For Den Græske Festival I Barcelona
Video: Афины, Греция. Здесь есть не только Парфенон! Большой выпуск. 2024, April
Anonim

Når spanierne først besluttede for sig selv: livet er en ferie. Og de gjorde dette argument til en eksistensstil. Siden da, uanset hvor du går i Spanien - til store byer eller små landsbyer - vil du finde dig selv overalt til en fest eller en festival. Måske vil det være helt unikt, kun afholdt i dette hjørne af landet.

Hvem er vært for den græske festival i Barcelona
Hvem er vært for den græske festival i Barcelona

Nogle af disse helligdage bliver til sidst nationale skatte. Disse inkluderer festivalen for samtidskunst "græsk" i Barcelona - Festival Grec de Barcelona. Lettere kaldes det Barcelona Festival, og endnu kortere - El Grec.

Det hele begyndte i begyndelsen af 70'erne i det tyvende århundrede med en handling fra en lille gruppe skuespillere, forfattere og kunstnere. De gav flere fremragende forestillinger på det græske teater. Den usædvanlige optræden tiltrak offentlighedens opmærksomhed. Navnet på teatret blev givet ved opførelsen i form af et gammelt græsk amfiteater, og det ligger på Montjuic-bjerget, ikke langt fra Barcelona. I dag er det ikke festivalens eneste koncertsal, men det er altid centrum for større begivenheder.

El Grec blev først afholdt i 1976, og dets program var baseret på dramatiske værker. Men når du kommer til festivalen i dag, vil du se en overflod af genrer, ikke kun traditionelle, men også originale. Barcelona-festivalen er fyldt med teaterforestillinger, cirkusforestillinger, danseforestillinger og innovative kunstformer.

"Græken" blev til sidst populær, prestigefyldt og voksede generelt til den største kulturelle begivenhed i hovedstaden i Catalonien, hvilket var ganske betydningsfuldt for nutidig verdens kunst. Det er ikke tilfældigt, at tilskuerne til festivalen i forskellige år mødtes her Peter Brook, Mikhail Baryshnikov, Romeo Castellucci, Javier Rudd, Hiroaki Umed og mange andre store mestre på scenen.

Ud over det græske teater kan festivalprogrammer ses på så berømte scener i Barcelona som galleriet for Miro Foundation, Montjuic og andre. I løbet af måneden afholdes mange gratis udendørs shows her.

Ansvaret for udviklingen af festivalen på kommunalt og internationalt niveau er betroet viceborgmesteren i Barcelona for kultur, uddannelse og kreativitet. Sidste år blev teaterdirektør og kunstner Ramon Vignes direktør for statusbegivenheden i en fireårsperiode.

Blandt de største sponsorer af El Grec er Coca Cola-firmaet, og dets deltagere rejser med transport af Renault-koncernen.

Anbefalede: