Hvornår Og Hvordan Moskvas Fødselsdag Fejres

Indholdsfortegnelse:

Hvornår Og Hvordan Moskvas Fødselsdag Fejres
Hvornår Og Hvordan Moskvas Fødselsdag Fejres

Video: Hvornår Og Hvordan Moskvas Fødselsdag Fejres

Video: Hvornår Og Hvordan Moskvas Fødselsdag Fejres
Video: Putins Babes - Fødselsdag i Moskva 2024, Kan
Anonim

Den første omtale af Moskva blev optaget i Ipatiev Chronicle. 1147 betragtes som grundlæggelsesåret Hvert år fejrer hovedstaden i vores moderland sin fødselsdag lyst og støjende.

Hvornår og hvordan Moskvas fødselsdag fejres
Hvornår og hvordan Moskvas fødselsdag fejres

En udflugt i historien

Ideen til at fejre hovedstadens fødselsdag dukkede op for første gang i det 19. århundrede. Efter fælles aftale mellem Metropolitan Filoret, historikere og forfattere, blev fejringen af 700-årsdagen for Moskva planlagt til foråret 1847. Ferien var planlagt til at blive opdelt i tre faser: en kirkefestival, en videnskabelig og en folkefest. Desværre skete jubilæet ifølge planen ikke. Om eftermiddagen den 31. december udsendte Nicholas I et dekret om tilrettelæggelsen af en folkefest den 1. januar. Senere var der ingen årlige fejringer af byens fødselsdag. Dog, 100 år senere, på ordre fra Stalin, fandt ferien dedikeret til 800-årsdagen for Moskva sted den 7. september. I 1986 beordrede Yeltsin, at byens fødselsdag fejres årligt i det tidlige efterår. Siden 1997, efter 850-årsdagen for hovedstaden, er bydagen afholdt årligt den første søndag i september.

Hvad man skal besøge

Hovedfesten finder normalt sted på Den Røde Plads. Tidligere blev ferien afholdt på Tverskaya, men bystyret besluttede at overføre de største festligheder til landets hovedtorv. Hvert år organiseres koncertsteder, teaterscener her, berømte kunstnere optræder, du kan høre live musik.

Samme dag venter et udendørs teater alle på Teatralnaya-pladsen. Små skitser, improvisationsskitser, mime-shows såvel som berømte forestillinger - alt dette tiltrækker mange tilskuere i alle aldre.

I flere år i træk, for dem der kan lide at holde sig ajour med alle de seneste begivenheder i deres hjemby, er der blevet arrangeret et møde med de mest populære journalister og præsentanter på Pushkin-pladsen. Enhver kan deltage direkte i en livlig diskussion af presserende emner.

For unge mennesker bliver Tushino et yndet sted at gå, der afholdes koncerter af populære grupper her. Listen over højttalere skiftes hvert år, hvilket gør det muligt at tiltrække flere og flere tilskuere til arrangementet.

I store byparker kan du have en dejlig bydag med hele familien. Små deltagere på ferien vil utvivlsomt være tilfredse med det specielt forberedte underholdningsprogram for børn.

For beundrere af russisk litteratur er der ved siden af monumenterne til deres yndlingsforfattere og digtere organiseret aflæsninger af værker, der er kendt for folket. Arrangørerne diskuterer også spørgsmålet om muligheden for at læse deres egne kompositioner offentligt.

Hovedstadens fødselsdag slutter sent på aftenen med et festligt fyrværkeri eller lysshow. Du kan beundre et sådant fantastisk skuespil fra mange dele af byen.

Ferieprogrammet ændres årligt. Arrangørerne prøver at gøre alt for at behage enhver beboer i hovedstaden. Du kan finde ud af om de planlagte begivenheder i år tættere på slutningen af sommeren på siderne i tidsskrifter i Moskva såvel som på de enorme internetressourcer. I 2014 er byens fødselsdag planlagt til 6. september.

Anbefalede: