Fejring Af Mindedagen Til General San Martin I Argentina

Fejring Af Mindedagen Til General San Martin I Argentina
Fejring Af Mindedagen Til General San Martin I Argentina

Video: Fejring Af Mindedagen Til General San Martin I Argentina

Video: Fejring Af Mindedagen Til General San Martin I Argentina
Video: 11 datos curiosos sobre san Martín de Porres que quizá no conozcas 2024, Kan
Anonim

Den 17. august fejrer argentinerne general Francisco de San Martin. Denne modige og fremragende person, der bidrager til befrielsen af de latinamerikanske folk fra de spanske kolonialisters åg, er æret i landet som en helgen og har bevaret sin hukommelse i mere end halvandet århundrede.

Fejring af mindedagen til general San Martin i Argentina
Fejring af mindedagen til general San Martin i Argentina

General San Martin er en nationalhelt i Argentina, en berømt kriger for landets uafhængighed og en talentfuld militærleder. I 1812 skabte generalen et patriotisk samfund og begyndte derefter at danne en befrielseshær, der i de næste fire år kæmpede for uafhængigheden af de latinamerikanske lande fra Spanien. Efter at have opnået befrielsen af sit hjemland sendte han en hær med samme mission til Chile og derefter til Peru, hvor han ledede den nye regering.

General San Martin døde den 17. august 1850, og siden da har argentinerne hyldet deres helt på denne dag. Denne ferie er en statsferie, derfor er det en fridag. Kommandørens aske blev transporteret fra Frankrig, hvor han døde, og opbevares den dag i dag i den centrale katedral i Buenos Aires.

På mindedagen for general San Martin afholdes festtjenester i templet. Monumenter for helte-befrieren er blevet rejst på mange pladser i argentinske byer, og den 17. august samles tusinder af mennesker omkring dem, som er kommet for at ære mindet om general San Martin. I 2000, på 150-året for hans død, blev der afholdt en militærparade i centrum af Buenos Aires. Omkring 4,5 tusind soldater deltog i det, herunder fra andre lande i Sydamerika - Brasilien, Bolivia, Ecuador, Chile, Uruguay og Paraguay. Pansrede tropper marcherede gennem gaderne, og snesevis af kampfly fløj i himlen. Denne store begivenhed til ære for general San Martin blev ledet af landets præsident, De La Rua.

I gravstedet for generalen, katedralen i Buenos Aires, i 1880 blev der installeret en gravsten oprettet af den franske billedhugger Beliose og er templets hovedattraktion. Grenadier, elitesoldater fra infanteri og kavaleri er konstant på vagt ved siden af ham. Initiativtageren til oprettelsen af denne enhed af tropper på én gang var general San Martin. Han kom også med nogle detaljer om den rigtige argentinske hærs bevæbning og uniformer.

Anbefalede: