Fastelavn - Historien Om Ferien

Fastelavn - Historien Om Ferien
Fastelavn - Historien Om Ferien

Video: Fastelavn - Historien Om Ferien

Video: Fastelavn - Historien Om Ferien
Video: Fastelavn 2014 2024, Kan
Anonim

Wide Shrovetide er en markant og hedensk ferie, der er blevet fejret siden oldtiden i hele Rusland.

Festlige pandekager
Festlige pandekager

Shrovetide er en markant russisk ferie, der normalt falder i slutningen af februar - begyndelsen af marts. Efter en kold og mørk vinter ser alle frem til en varm og solrig forår. Gamle forfædre mente, at foråret havde brug for hjælp til at komme, for dette blev der arrangeret festligheder på fasten. Et af symbolerne for Maslenitsa var den hedenske gud for fertilitet og solen - Yarilo. Hvert forår blev denne gud oprejst, gav folk solen og høsten, og i slutningen af efteråret døde han.

Navnet "Maslenitsa" selv har to oprindelsesvarianter. Ifølge den første version kommer det fra ordet "butter up". Når alt kommer til alt forsøgte hedningerne at gøre alt for at blidgøre foråret og fremskynde dets begyndelse. Ifølge den anden version skyldes dette navn det faktum, at det før begyndelsen af den store fastetid var forbudt at spise kød, men det fik lov til at spise mejeriprodukter. Hovedskålen i denne periode var pandekager, der blev bagt i smør, deraf navnet "Maslenitsa". Forresten er pandekage også et symbol på solen.

Shrovetide er altid blevet fejret i syv dage, da tallet "7" er magisk. Og hedningerne troede på alle varsler og overtro. Også denne ferie falder på ugen før fastetiden, og for troende er det en god mulighed for at spise før årets hårdeste test. Pandekageuge kaldes "uge", denne uge tilgav folk hinanden og blev forsonet på alle mulige måder. Det var en slags forberedelse til Great Lent.

Shrovetide har altid været betragtet som en meget støjende og munter ferie. Når alt kommer til alt var vinteren for almindelige mennesker en reel test, og forårets ankomst var præget af varme og en god høst. Derfor tilbragte det russiske folk traditionelt hele ugen på ferie - de spiste, drak, gik på besøg, arrangerede knytnævekamp og dansede. Hvert medlem af landsbyen deltog aktivt i fejringen af Shrovetide, deraf navnet "Wide Shrovetide". Når alt kommer til alt er dette, hvordan det russiske folk gik - bredt og frit.

Maslenitsa er blevet en traditionel russisk helligdag, der fejres ikke kun i landsbyer, men også i store byer. I løbet af ugen bager folk pandekager og besøger, glæder sig over den forestående ankomst til foråret. Det er skik at sige farvel til Shrovetide søndag. På denne dag arrangeres de største festligheder, der slutter med afbrænding af en stråbilledet af Maslenitsa og den forestående ankomst af foråret.

Anbefalede: