Påskekurv 2019: Hvad Der Kan Og Ikke Kan Helliges I Påsken

Indholdsfortegnelse:

Påskekurv 2019: Hvad Der Kan Og Ikke Kan Helliges I Påsken
Påskekurv 2019: Hvad Der Kan Og Ikke Kan Helliges I Påsken

Video: Påskekurv 2019: Hvad Der Kan Og Ikke Kan Helliges I Påsken

Video: Påskekurv 2019: Hvad Der Kan Og Ikke Kan Helliges I Påsken
Video: PÅSKEN FORTALT AF BØRN | Hvad skete der i påsken? | Jesus dør og bliver levende igen 2024, April
Anonim

På en forår - 28. april 2019 - er der påske. En af de obligatoriske handlinger under forberedelsen til denne lyse ferie er at samle påskekurven. Hvilke produkter kan sættes i det, båret til indvielse til et tempel eller kirke? Og hvilket skal kasseres?

Gør og må ikke gøre i påskekurven
Gør og må ikke gøre i påskekurven

Når du forbereder dig på at fejre påske 2019, skal du helt sikkert tage dig tid og langsomt samle din påskekurv. I bunden skal du lægge et rent håndklæde, hvorpå du derefter lægger de valgte produkter. Du kan tilføje stearinlys til påskekurven såvel som levende kviste af stedsegrønne planter, for eksempel gran, gran eller myrte. Du skal også bruge et nyt rent nyt håndklæde, som skal bruges til at dække indholdet af kurven ovenfra og indtil indvielsesøjeblikket.

Hvilke fødevarer kan være hellige til påske

Hvilken mad skal være i påskekurven? Hvis du besvarer dette spørgsmål generelt, skal indholdet hovedsageligt bestå af den mad, der ikke blev indtaget i fastetiden. Derfor ser øjeblikket ekstremt kontroversielt ud, om det er muligt at hellige salt, peber, sukker, peberrod og nogle andre krydderier / krydderier til påske. Det menes, at der ikke er noget helt strengt forbud mod sådanne ingredienser i feriekurven, men det ville ikke desto mindre være bedre at afstå fra dem.

Inde i påskekurven kan der være:

  1. Påskekage (købes eller bages alene)
  2. andre søde eller salte kager (hjemmelavet foretrækkes)
  3. farvede æg (æg malet til påske; æg med røde skaller er prioriterede, men æg kan helliges med klistermærker på skallen);
  4. hytteost påske med tørrede frugter;
  5. rødvin (Cahors);
  6. mejeriprodukter, hjemmelavede oste;
  7. kødsnacks tillades også at indvies på en lys ferie;
  8. fisk og skaldyr er også generelt acceptabelt.

Når du sammensætter din kurv til påske 2019, skal du huske, at portioner af mad skal være små. Du skal tage så meget mad som muligt for at spise ved festbordet og møde en lys ferie. Det er strengt forbudt at smide indviede produkter, hvis der er overskud, er det bedre at distribuere dem til de trængende, lade dem være i en kirke eller et tempel.

Hvad der ikke kan helliges i påsken

Til at begynde med er du nødt til at forstå, at det er uacceptabelt at bringe materielle genstande til indvielsen i påsken. Uanset om det er ikoner, en kagekniv, penge, nøgler, smykker og personlige ejendele - alt dette er ikke værd at fylde påskekurven.

Det er nødvendigt at opgive den mad, der blev frit forbrugt i løbet af den store fastetid.

Alkoholholdige drikkevarer bør ikke bringes i kirken og helliges i påsken, den eneste undtagelse er den førnævnte vin. Selv hjemmelavede likører er forbudt.

Kødprodukter med blod kan ikke tilføjes til feriekurven. Hvilke produkter kan ikke være hellige endnu til påske 2019? Det er uønsket at lægge grøntsager, urter, frugter i påskekurven, selv dem der blev dyrket med dine egne hænder i et hjem drivhus.

Anbefalede: