Sådan Markeres Ivan Kupala

Indholdsfortegnelse:

Sådan Markeres Ivan Kupala
Sådan Markeres Ivan Kupala

Video: Sådan Markeres Ivan Kupala

Video: Sådan Markeres Ivan Kupala
Video: 🔥💧 ВОЗРОЖДАЮЩАЯ И ОЧИЩАЮЩАЯ ПРАКТИКА НА ИВАНА КУПАЛУ // Практики стихий // Иван Купала 2024, April
Anonim

Natten før Ivan Kupala er årets korteste. Ferien til Ivan Kupala dukkede op som et resultat af sammensmeltningen af kristne og hedenske traditioner. I den kristne er det dedikeret til fødslen af Johannes Døberen og i den hedenske - til den gamle guddom af fertilitets Kupala. Mange smukke og poetiske ritualer er forbundet med Kupala-natten.

Sådan markeres Ivan Kupala
Sådan markeres Ivan Kupala

I gamle tider blev Ivan Kupala fejret om natten den 21.-22. Juni. I henhold til den nye stil flyttede ferien til natten fra 6. til 7. juli.

Riter og traditioner i Kupala-natten

Kupala-nat betragtes som magienatten. Ifølge legenden taler dyr på denne vidunderlige nat menneskeligt, træer bevæger sig fra sted til sted, urter får en særlig helbredende kraft. Derfor samler og høster healere på denne meget nat medicinplanter.

En uundværlig udsmykning til enhver pige om natten til Ivan Kupala skal være en krans, hvor sådanne blomster og urter som burdock, Ivan da Marya, Jomfruens græs og bjørneør skal være til stede.

Hovedritualerne i Kupala-natten hopper over ilden, fortune fortæller og hælder vand over hinanden. Normalt tændtes der flere bål om natten til Ivan Kupala. De sprang over nogle bål, vækkede overflod og fertilitet. Midt i andre brande blev der placeret stænger, hvor et hjul, en hesteskalle blev sat på, eller et bundt halm blev styrket øverst. Det brændende hjul blev betragtet som et symbol på solen; det blev ofte rullet ned ad bjerget i floden og gengivet solens sti på himlen. Hesteskallen symboliserede onde ånder og blev ødelagt for at beskytte mod onde ånder, som var særlig hårde på dette tidspunkt. Et bundt halm symboliserede svigtene i de forløbne dage og blev derfor brændt ned til jorden. De dansede også rundt om ilden og sang rituelle sange, der krævede fertilitet.

Tro og spådom

Om natten af Kupala undrede pigerne sig over deres forlovede og kastede kranse med et tændt lys i vandet. Hvis kransen druknede straks, betyder det, at den forlovede vil falde ud af kærlighed; hvis kransen svømmede hurtigt til kysten, hvorfra den blev kastet, betyder det, at pigen i år ikke er bestemt til at blive gift; hvis kransen varede længe på vandet og svømmede langt væk, vil brylluppet finde sted meget snart.

Det er også almindeligt at hælde vand på hinanden på Kupala-natten. Samtidig menes det, at hvis en ung mand ved et uheld eller bevidst spilder en pige, så er han bestemt til at blive hendes mand i den nærmeste fremtid. I Rusland åbnede natten på Ivan Kupala traditionelt badesæsonen. Man troede, at vandet virkelig varmer op først på denne dag. Og efter midsommernat blev havfruerne blide og ophørte med at skade de badende.

Alle kender troen på, at natten til Ivan Kupala - den eneste gang om året - blomstrer en bregne. Alle slags mirakuløse egenskaber blev tilskrevet blomsten, først og fremmest - evnen til at indikere skatte gemt i jorden. Det er sandt, at få vovede vovede at søge efter ham, fordi de onde ånder på enhver mulig måde forsøgte at forhindre dem.

Måske kan ikke alle Kupala-ritualer gentages i dag. Men en tur gennem nattskoven (bedre endnu - i et stort selskab), runde dans rundt om ilden, spådom på kranse og indsamling af lægeplanter kan godt blive et spændende romantisk eventyr.

Anbefalede: