Hvordan Var Verdensmesterskabet I Tango I Buenos Aires

Hvordan Var Verdensmesterskabet I Tango I Buenos Aires
Hvordan Var Verdensmesterskabet I Tango I Buenos Aires

Video: Hvordan Var Verdensmesterskabet I Tango I Buenos Aires

Video: Hvordan Var Verdensmesterskabet I Tango I Buenos Aires
Video: Gotan Project - La Revancha Del Tango (Full Album) 2024, Kan
Anonim

Siden 14. august 2012 har Buenos Aires været vært for den største årlige begivenhed i tangokalenderen. I den argentinske hovedstad blev verdensmesterskabet i denne dans afholdt, hvor enhver kunne deltage. Det var kun nødvendigt at indsende en ansøgning via Internettet. I år havde konkurrencen sit første jubilæum - Tango Buenos Aires fandt sted for tiende gang.

Hvordan var verdensmesterskabet i tango i Buenos Aires
Hvordan var verdensmesterskabet i tango i Buenos Aires

Danserne konkurrerede hver for sig i to kategorier - Tango Salon ("salon tango") og Tango Escenario ("stage tango"). Vinderen i hver af dem blev tildelt en relativt lille pengepræmie på $ 8.500. Salon tango er tættere på den klassiske oprindelse af dans - det er en smuk og langsom, men meget vanskelig at udføre gåtur af par over scenen. Det var i denne form, at tango blev født i firserne i sidste århundrede i den argentinske hovedstad.

357 par deltog i denne kategori, og i alt 491 par deltog i mesterskabet, og de fleste af danserne var argentinere. Den absolutte vinder i begge kategorier var et lokalt par kunstnere - Christian Sosa og Maria Noel Ciuto. Blandt udlændinge var de bedste russerne Dmitry Vasin og Taisiya Fenenkova, som var niende i kategorien "etape" og femte i kategorien "salon".

Konkurrencer blev afholdt i Buenos Aires Exposition Center, Cinema and Concert Theatre den 25. maj og Teatro de la Ribera. Tango Buenos Aires er dog ikke begrænset til sport. I løbet af disse to uger, i forskellige dele af byen, ifølge den allerede etablerede tradition, giver tangomestre lektioner til begyndere og gennemfører mesterklasser for dem, der allerede ved, hvordan man danser.

Flere festivaler er blevet afholdt om emner relateret til argentinsk dans. For eksempel var byen vært for en festival dedikeret til Astor Piazzolla, den mest berømte bandoneon-kunstner. Dette instrument, der ligner et almindeligt harmonika, er uløseligt forbundet med fødslen af tango.

En messe med varer og tjenester relateret til dans fandt sted i Buenos Aires i disse dage, hvor hovedsagelig små private virksomheder var repræsenteret. Alle disse begivenheder samlet i den argentinske hovedstad næsten en halv million mennesker, inklusive 70 tusind udenlandske turister. Dette er en fjerdedel mere end i den tidligere Tango Buenos Aires.

Anbefalede: