Hvordan Man Laver En Jack Lanterne

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver En Jack Lanterne
Hvordan Man Laver En Jack Lanterne

Video: Hvordan Man Laver En Jack Lanterne

Video: Hvordan Man Laver En Jack Lanterne
Video: Как сделать тыкву на Хеллоуин 2024, April
Anonim

I gamle dage blev det antaget, at om natten den 1. november kom onde ånder til jorden og truede mennesker. For at beskytte sig mod onde ånder begyndte folk at klæde sig i skræmmende kostumer, dekorere deres hjem med billeder af spøgelser og hekse og hugge uhyggelige ansigter på grøntsager. Fra disse overtro forblev den traditionelle hedenske ferie - Halloween, der fejres den dag i dag. Jacks lanterne lavet af græskar blev et af dens vigtigste symboler.

Sådan laver du en jack lanterne
Sådan laver du en jack lanterne

Hvem er Jack?

Der er en gammel legende om udseendet af denne lanterne. Der var engang en grådig og snedig irsk Jack. En gang inviterede han djævelen til kroen for at få et par glas berusende. Da de drak, og det var tid til at betale regningen, kunne Jack overtale djævelen til at blive en mønt. Så greb han den og lagde den i lommen, hvor han havde et sølvkors.

Således blev djævelen fanget. For at iren kunne frigøre ham, blev mørkets prins enige om ikke at tage sin sjæl efter Jacks død og heller ikke arrangere alle slags intriger. Sådan kunne Jack forføre Satan for første gang.

En anden gang bad han djævelen om at klatre i et træ for frugt, og da han gjorde det, skar han et kors på barken. Og djævelen blev fanget igen. For at den slu irske mand kunne løslade ham, lovede Satan ham 10 år af et ubekymret og ubekymret liv.

Dog døde Jack kort tid efter. Han blev ikke optaget i paradis, da indgangen er lukket for syndere. Men han fik heller ikke lov til at gå til helvede, da djævelen holdt sit ord. Siden da har Jacks rastløse sjæl vandret rundt i verden og oplyst hans vej med Satans sidste gave - et kul, som iren placerede i et tomt græskar. Det er derfor, ifølge legenden, græskarlamperne fik tilnavnet Jacks lanterner.

Hvordan man laver Jack Lantern

Så for at lave en jack lanterne skal du bruge:

- en skarp kniv med et tyndt blad

- et stort og smukt græskar

- en ske med et robust håndtag

- filtpen;

- stencil;

- et stearinlys, der skal installeres i græskaret.

Skær et hul i toppen af grøntsagen. Det kan være firkantet eller rundt, lille eller stort - det afhænger af din præference. Brug en ske til at øse frøene og noget af papirmassen ud af græskaret. Smid ikke alt dette, men læg det i separate beholdere. Frøene kan tørres og steges. Du kan enten spise dem bare sådan eller bruge dem til at dekorere forskellige retter. Til gengæld vil papirmassen blive brugt til korn, supper, tærter, forskellige desserter og gryderetter.

Tegn et skræmmende ansigt på grøntsagen. Næse, øjne, mund og tænder skal helst gøres større, da de skal skæres ud, og græskar har normalt en meget hård skorpe, der ikke er let at skære. Lav en lille fordybning til stearinlysets bund, så den kan stå behageligt og ikke falde ned. Anbring et lys der og tænd det. Sæt derefter låget på græskaret.

Og til sidst: vær forsigtig, husk brandsikkerhedsreglerne, læg ikke en hjemmelavet Jack-lantern i nærheden af brændbare genstande og lad ikke små børn lege med den.

Anbefalede: