Nytår På Russisk

Nytår På Russisk
Nytår På Russisk

Video: Nytår På Russisk

Video: Nytår På Russisk
Video: Happy New Year (in russian) weird russian song 2024, Kan
Anonim

Nytår er en særlig ferie i russisk tradition. Selv Peter I beordrede at fejre nytåret den 1. januar, have det sjovt og drikke. Siden da har folk helliget ære for den første russiske kejsers pagt og nyder at drikke, have en snack og glæde sig.

Sovjet nytårskort
Sovjet nytårskort

Men den virkelige storhedstid for nytårsfesterne faldt på sovjetiske tider. Før oktoberrevolutionen var den største vinterferie Kristi fødsel. Bolsjevikkerne, der hadede religion, forbød fejringen af julen og dekorerede juletræet og alt, hvad der var relateret til ferien. Efter Lenins død blev holdningen til prærevolutionære traditioner lidt blødere, og det fik lov til at dekorere juletræet, men ikke til jul, men til nytår.

På tidspunktet for Sovjetunionens sammenbrud var der allerede udviklet specielle nytårstraditioner, som foruden dekoration af juletræet og en festlig middag inkluderede mange traditioner som at se filmen "Irony of Fate or Enjoy Your Bath", lykønsker statsoverhovedet, der laver familie med Olivier-salat i en eller anden konfiguration, sild under pels og sandwich med kaviar, den uundværlige bomulds "sovjetiske champagne" til klokkespil. Derudover er den russiske tradition for at fejre nytår utænkelig uden lanceringen af fyrværkeri, fyrværkeri, fyrværkeri, telefonopkald med tillykke til slægtninge og venner, hvorfor gamle telefonnet ofte "faldt" i små byer.

Hvis der er børn i huset, kaldes kunstnere ofte til dem, forklædte som julemanden og Snegurochka, som det betragtes som god form at behandle dem ordentligt uden at følge protesterne fra de ulykkelige. Under julemanden og hans barnebarners besøg læser børn et rim eller synger en sang, hvorefter de får en gave, som deres forældre tidligere har købt, og som den skæggede troldmand tager ud af sin taske.

De russiske traditioner for at fejre nytår har slået rod blandt alle folk, der bor i Rusland, uanset nationalitet og religion. Således fejrer mange jøder fra Rusland, der er immigreret til Israel, stadig deres yndlings vinterferie og åbner en flaske champagne til klokkespil. Emigranter fra Rusland overalt i verden klæder sig ud som bedstefar Frost, synger "Et juletræ blev født i skoven", og om morgenen efter ferien ser de "Vinter i Prostokvashino" med deres børn.

Anbefalede: