Hvor Kom Studentens Dag Fra

Indholdsfortegnelse:

Hvor Kom Studentens Dag Fra
Hvor Kom Studentens Dag Fra

Video: Hvor Kom Studentens Dag Fra

Video: Hvor Kom Studentens Dag Fra
Video: Gymnasieelever kontra lavere karakterer! Piger vs fyre! Politiet kan ikke lide skole! 2024, Kan
Anonim

Studentens dag er en af de foretrukne helligdage for et stort antal unge. I løbet af studietiden er næsten alle støjende og lystige den 25. januar og lykønsker alle tatianere i distriktet. Når alt kommer til alt, Tatyana's dag dukkede op tidligere med så meget som et dusin og et halvt århundrede.

Hvor kom studentens dag fra
Hvor kom studentens dag fra

Instruktioner

Trin 1

I det 3. århundrede e. Kr., efter den brutale tortur og tvunget til at give afkald på troen, abbedissen i en kristen kirke ved navn Tatiana. Hendes afvisning af at tilbede en hedensk guddom og hendes hektiske kristne bøn fik guden til at flyve i stykker og falde ned af piedestalen. Abbedissen blev henrettet, og senere blev hun kanoniseret. Studerende, forskere fejrer stadig Tatianas dag.

Trin 2

Elizabeth I valgte Tatyana som protektor for de russiske studerende og underskrev i 1755 et dekret om opførelsen af det fremtidige Moskva State University den 25. januar. Først blev den nye ferie fortolket som den dag universitetet blev grundlagt og blev fejret meget beskedent. Det festlige program omfattede kun små fester efter bønstjenesten i universitetskirken.

Trin 3

Efter nogle ti år begyndte ferien at blive opdelt i officielle og uofficielle dele. Den officielle bønstjeneste forblev obligatorisk, rektor holdt taler og tildelte de mest fremtrædende studerende, udflugter blev gennemført i uddannelsesinstitutionens haller. Og så begyndte det sjove. Et stort antal studerende fyldte de centrale gader i Moskva, glædelig uro og sange blev hørt fra overalt. Avisen Moskovskiye Vedomosti, der blev grundlagt af universitetet, modtog katkoncerter og knuste vinduer fra studerende som gaver.

Trin 4

Velhavende studerende foretrak at gå i Hermitage - den mest prestigefyldte restaurant i hovedstaden, hvis medarbejdere forberedte sig på tilstrømning af studerende på forhånd og ændrede lokalets luksuriøse udsmykning til den mest beskedne. Men oftere end ikke var forskelle efter klasse på denne ferie ikke at finde: at skifte dyre tøj til enkle, de rige havde det sjovt på niveau med de fattige, lærere sluttede sig til de studerende, og selv kandidater kunne ikke modstå fristelsen til blive studerende igen i en dag. Politiet var sympatisk med fejringen, og studerende, der var gået for langt, blev endda taget hjem om morgenen med adresser skrevet på ryggen.

Trin 5

Efter 100 år begyndte kandidater fra universitetet at mødes på denne dag, hvilket gjorde den årlige fest på Tatianas dag til en tradition.

Trin 6

Revolutionen ændrede i høj grad ferien og forvandlede den til dagen for proletariske studerende, og kirken med studerendes protektor blev overdraget til bibliotekssalen. At fejre Tatyana's dag var og er overhovedet umuligt. Men universitetet voksede og blev stærkere; gennem årene blev dets grundlæggelsesdag ikke mindre beæret. Efter Sovjetunionens sammenbrud begyndte ferien at lege med nye, lyse farver og er den dag i dag en af de foretrukne blandt de unge.

Anbefalede: