Sådan Dækkes Bordet For Gæsterne

Indholdsfortegnelse:

Sådan Dækkes Bordet For Gæsterne
Sådan Dækkes Bordet For Gæsterne

Video: Sådan Dækkes Bordet For Gæsterne

Video: Sådan Dækkes Bordet For Gæsterne
Video: Det kan absolut ikke holdes på bordet! Hold det aldrig på bordet! 2024, Kan
Anonim

Et festligt dækket bord giver en speciel stemning til selv det mest almindelige måltid. Hvis dine gæster kommer uventet, og dit måltid ikke er meget rigeligt, kan borddækning hjælpe dig med at distrahere opmærksomheden fra retterne og gøre din middag elegant og ceremoniel. Hvordan kan man ordne bordet rigtigt for gæsterne?

Sådan dækkes bordet for gæsterne
Sådan dækkes bordet for gæsterne

Nødvendig

  • - duge
  • - servietter
  • - service
  • - bestik
  • - en vase med dekoration.

Instruktioner

Trin 1

Læg dugen ned. I henhold til reglerne for etikette skal det hænge fra bordet mindst 25 cm og ikke lavere end stolens sæder. De hængende hjørner af dugen skal dække bordets ben. Et uformelt møde kan dekoreres med en lys dug, klassisk hvid er velegnet til alle lejligheder.

Trin 2

Underlag placeres under pladerne og bestik beregnet til en person. De er forskellige i form, farve og materialer - halm, linned, plast.

Trin 3

Dekorer hvert gæstested med søde små ting: buketter med blomster eller urter, små skaller, stearinlys. Du kan rulle hver gæstes serviet i en cylinder og placere det i en speciel ring. Specielle kort til gæster, hvor deres navne og menuer er skrevet, ser meget elegante og smukke ud.

Trin 4

Anbring en bred, lav skål midt på bordet. Sæt frugt, grøntsager, blomster, urter i det. For at blive malerisk, tag gaver af naturen, forskellige i form og farve. En anden mulighed for at dekorere midten af bordet er en kurv med lav kurv eller en krystalvase, som også skal fyldes med noget: nødder, frugter. I midten af bordet kan du også lægge blomsterpotter, en skål med grangrene (på nytårsferien), små græskar i en kurvevase. Det vigtigste er, at centret ikke viser sig at være højt, og gæsterne ser hinanden.

Trin 5

Begynd nu at servere. Anbring en stor tallerken til hver gæst. Placer bestik ved siden af det: gafler til venstre for pladen, knive med en skarp kant til pladen, til højre, skeer til højre for knivene. En masse enheder er normalt lagt til gallamodtagelser. De skal ligge i den rækkefølge, som retterne skal serveres i. Læg en tallerken til bagværk og brød over gaflerne. Anbring salatskålene til venstre for gaflerne. Briller placeres over knivene tættere på pladen - til vand og derefter til vin. Før desserten skal du servere de enheder, der er beregnet til slik.

Trin 6

Placer eller placer et rullet serviet i midten af pladen for hvert apparat. Hvis du har et uformelt møde, skal du vælge servietter, der svarer til farven på under- og duge. Hvide eller lyse bleer er mere velegnede til specielle lejligheder.

Anbefalede: